010-714 23 40 Ma t/m vrijdag van 09:00-17:00
Facebook

Menu

Praktische informatie

Hoe boek ik een vakantie?

Alvorens men een reservering maakt, dient de boeker op de hoogte te zijn van ons boekingsreglement en voorwaarden. Kijk hiervoor op onze website of reisbrochure. Een vakantie boeken bij SET-Reizen kan geheel digitaal via onze website of schriftelijk via het boekingsformulier. In beide gevallen is het mogelijk eerst telefonisch te reservering alvorens men de reservering definitief inboekt.

Online boeken
Deze online boeking kan je op 2 verschillende manieren afronden:

1. Zorgdossier digitaal uploaden:
Indien je bij online boeken hebt gekozen om het zorgdossier en de daarbij behorende documenten van de cliënt geheel digitaal up te loaden, krijg je direct na je boeking per mail een inlogcode voor de boekingsmodule op onze website: www.set-reizen.nl/mijnvakantie. Na het inloggen kun je in dit beveiligde gedeelte de boeking volledig digitaal afhandelen. Na een positieve toetsing aan onze criteria ontvang je direct een bevestigingsmail van je boeking. Hierna volgt de factuur per post en per email.

2. Zorgdossier per post versturen:
Heb je bij het online boeken ervoor gekozen om het zorgdossier en de daarbij behorende documenten van de cliënt niet digitaal maar ter post op te sturen? Dan krijg je, indien je dit bij boeking hebt aangevinkt, het papieren boekingsformulier met bevestigingsbrief van je vakantie per post thuisgestuurd. Dit boekingsformulier dien je volledig en naar waarheid in te vullen en ondertekend met de daarbij behorende documenten binnen twee weken na online boeking te retourneren naar SET-Reizen. Na een positieve toetsing aan onze criteria ontvang ontvangt je de factuur per post en per mail.

Schriftelijk boeken
Vul het papieren boekingsformulier volledig en naar waarheid in en verstuur deze met de daarbij behorende documenten naar SET-Reizen. Na een positieve toetsing aan onze criteria wordt u ingeboekt. Is uw eerste keuze volgeboekt dan wordt u automatisch op uw tweede keuze ingeboekt. Hierna ontvang je de factuur per post en per email.

Reisinformatie van uw boeking

Uiterlijk drie weken voor uw vertrek ontvangt u de reisinformatie van uw geboekte vakantie. Hierbij ontvangt u ook kofferlabels, een evaluatieformulier en een overdrachtsenvelop om uw zakgeld en/of uw documenten in op te bergen ter overhandigen aan het begeleidersteam op de opstapplaats. De boekingsgegevens in deze reisin- formatie dient u te controleren op juistheid. Bij vliegreizen kan het zijn dat drie weken voor vertrek de tijden nog niet bekend zijn en of wijzigen. Veelal worden de vliegtijden pas een week voor vertrek aan u bekend gemaakt.

Excursies en activiteiten

Het beschreven vakantieprogramma bij de bestemmingen van ons aanbod zijn slechts mogelijkheden die kun- nen worden aangeboden. Afhankelijk van de bestemming bestaat het vakantieprogramma uit door het team georganiseerde activiteiten en excursies. De activiteiten worden afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van de groep reizigers.

Het verblijf

Op de plaats van bestemming verblijft u in een bungalow, hotel, appartement of hut van een cruiseschip. Hier wordt u ingedeeld op basis van tweepersoonskamers met een andere reisgenoot van het zelfde geslacht. In sommige gevallen wordt u ingedeeld in drie- of meer persoonskamers. Hierover wordt niet gecorrespondeerd. De éénpersoonskamers zijn beperkt en op aanvraag. Alleen de accommodaties van de zorg-plus categorie zijn geselecteerd op rolstoeltoegankelijkheid en hebben aangepast sanitair en andere voorzieningen. We zorgen dat de door u geboekte hulpmiddelen zoals hooglaagbedden aanwezig zijn op de locatie.

De maaltijden

De maaltijden, vanaf het diner op de eerste dag (geldt niet voor vakanties die in de avond vertrekken) t/m het ontbijt op de laatste dag, worden genuttigd in een restaurant of in de accommodatie. Vaak worden de maaltij- den samen met de begeleiding klaargemaakt. De lunch en het diner op de terugreis zijn niet inbegrepen en zijn voor eigen rekening. Zie artikel 'Zakgeld'.

Dieet

Met uw opgegeven dieet houden wij zoveel mogelijk rekening. Zeer zware of ingewikkelde diëten zoals een 'glutenvrij' dieet zijn niet altijd makkelijk uitvoerbaar. Zeker niet in het buitenland. Wij verwachten dan ook van u om ons hierin deels of geheel tegemoet te komen, door bijvoorbeeld deze maaltijden/producten mee te nemen op vakantie.

Speciale wensen

Heeft u speciale wensen dan kunt u deze kenbaar maken op uw aanmeldingsformulier of telefonisch aan ons melden. Wij doen ons best u hierin tegemoet te komen, maar we kunnen dit niet altijd garanderen.

Wat neemt u mee

Naast uw bagage met benodigde (en voldoende) kleding en toiletspullen dient u de volgende zaken op uw vakantie mee te nemen: zakgeld, paspoort of Europese ID-kaart en eventueel uw hobby spullen en indien noodzakelijk medicatie, hulp- en zorgartikelen. De voorwaarden voor uw koffer, bagage en eventueel uw hulpmiddelen zoals een rolstoel leest u in het boekingsreglement van onze website.

Juiste (zorg)overdracht

Om u tijdens uw vakantie zo goed mogelijk te begeleiden is het belangrijk dat er een goede overdracht plaats- vindt. In de week voor vertrek neemt de teamleider van het begeleidersteam contact op met het thuisfront van de reiziger om een actueel inzicht te krijgen in de mogelijkheden van de reiziger.

Contact met reiziger tijdens en na de vakantie

Indien het thuisfront tijdens de vakantie contact wenst met de reiziger, dan dient u dit vooraf met ons kantoor te overleggen. U kunt dan afspraken maken op welke dag en tijdstip het contact plaats moet vinden. Dit kunt u ook afspreken in het (zorg)overdracht-contact dat u heeft met de teamleider een week voor vertrek van de va- kantie. Onze begeleider neemt dan tijdens de vakantie samen met de reiziger telefonisch contact met u op. Na afloop van de reis zijn er evaluaties met het team over de reizigers. Indien nodig zullen we hiervoor contact met u opnemen.

Vertrekdag en overdrachtenvelop

Op de vertrekdag dient u zich bij het opstappunt te melden bij de begeleiding (met rode jacks) van uw groep. Belangrijk is dat u hier uw overdrachtsenvelop met gegevens zorgvuldig overdraagt aan de begeleiders van uw groep.

Groepsgeld

Het verplichte groepsgeld wordt besteed aan het vakantieprogramma zoals activiteiten, excursies, toegangsgel- den, eventueel vervoer en het vakantieverslag.

Vakantieverslag

Na afloop van de vakantie ontvangt u een vakantieverslag. Deze wordt binnen 4 weken na terugkomst per post naar u verstuurd.

Praktische reistips

Tips Koffer inpakken

Het is altijd weer een heel karwei om je koffers in te pakken. Wat moet je meenemen, hoeveel mag je meenemen en welk koffer is het meest geschikt? Het is heel handig om een inpaklijst te maken en bewust na te denken over wat je echt nodig hebt. Maar om stress te voorkomen staan hieronder alvast 10 tips:

1. Kies de juiste koffer. Voor een vliegreis kan je alle soorten koffers of reistassen gebruiken. Voor busreizengebruiken zijn reistassen weer idealer. Doordat deze plooibaar zijn, past het allemaal wat makkelijker in het bagageruim. 2. Pak je koffer ruim voor vertrek. Kom je bij het pakken erachter dat je nog wat mist, dan kun je dat nog kopen, wassen en lenen. 3. Neem niet (te) veel kleding mee. Vaak gebruik je maar de helft van je kleding. 4. Hou altijd ruimte over in je koffer.. Wellicht wil je nog souvenirs mee terug nemen. 5. Oprollen van kleding, in plaats van vouwen, voorkomt kreukels en in je schoenen passen nog sokken of ander kleine spullen. 6. Laat waardevolle spullen thuis en zorg dat kwetsbare spullen beschermd zijn met een hoes of anders een handdoek. 7. Doe tijdens de reis die schoenen aan die de meeste ruimte in beslag nemen, zoals berg- of wandelschoenen. Die nemen veel kofferruimte in beslag. 8. Bij de drogist kun je kleine reisflacons kopen met shampoo, gel, tandpasta, enz. Scheelt weer ruimte! 9. Koffer op slot? Neem reservesleutels mee. Zorg wel dat je de reservesleutels bewaart op een andere plaats dan je andere sleutels. 10. Neem een zak mee voor je vuile of natte spullen.

Benodigde reisdocumenten

Zorg altijd dat de thuisblijvers op de hoogte zijn van je vakantiegegevens. Vergeet niet zelf je reisinformatie met de juiste vertrekplaats en tijden mee te nemen bij vertrek. Vliegtickets e.d. vouchers zijn altijd in bezet van de begeleiders van SET-Reizen. Voor de bestemming Turkije verzorgen wij uw visum. Vliegtickets worden niet verstuurd en blijven in het bezit van het begeleidersteam. De bij uw reisinformatie ontvangen sos-strook dient u mee te nemen en te bewaren in uw portemonnee.

ID-kaart of Paspoort Bij vertrek dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Identiteitskaart. Geldigheid van je ID-kaart en paspoort is erg belangrijk. Een aantal landen eist dat uw reisdocument nog een bepaalde periode geldig is, bijvoorbeeld 6 maanden na terugkomst.

De Nederlandse identiteitskaart is geldig in de volgende landen: Andorra, België, Bulgarije Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland (inclusief de Kanaaleilanden), Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenië San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische eilanden), Turkije, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Voor alle overige landen heb je een paspoort nodig.

Medicatie en vaccinaties

Als de reiziger medicatie gebruikt en een buitenlandse vakantie boekt, moet een medisch paspoort worden meegenomen. Hou ook rekening met de Opiumwet. Kijk voor meer info op www.farmatec.nl.

De reiziger is zelf verantwoordelijk voor de eventueel benodigde vaccinaties. Kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl of raadpleeg je huisarts voor een goed advies.

Zakgeld (cash of pinnen)

Het zakgeld is bedoeld voor uw persoonlijke uitgaven zoals; souvenirs, uitgaan, drankjes, consumpties en per- soonlijke activiteiten. U moet rekenen op een zakgeld advies van ongeveer 20,- euro per dag voor een binnen- landse reis en 25 á 30 euro voor een buitenlandse reis. Voor de terugreis, afhankelijk van aankomsttijd, dient u rekening te houden met extra zakgeld voor lunch en diner (12,50 euro totaal).

Geld in Eurolanden
Neem je op vakantie geen pinpas mee, dan moet je al je zakgeld cash meenemen. Het risico is dat je dit geld in een keer kan verliezen. Let dus goed op je geld. Met een pinpas geld opnemen en betalen in winkels is veiliger en het kost in Eurolanden niets extra. Alle Nederlandse banken verstrekken een wereldpas met het Maestro-logo. Als een buitenlandse winkel dat logo voert, kun je er gewoon pinnen. Let op dat je pinpas is geactiveerd voor het buitenland. Neem hiervoor contact op met je bank. Let tevens ook op het opnamelimiet. Misschien is het verstandig om dit tijdens je vakantie aan te passen.

Geld buiten Europa
Neem je op vakantie geen pinpas mee, dan moet je al je zakgeld cash meenemen. Het risico is dat je dit geld in een keer kan verliezen. Let dus goed op je geld. Met een pinpas geld opnemen en betalen in winkels is veiliger en het kost in Eurolanden niets extra. Alle Nederlandse banken verstrekken een wereldpas met het Maestro-logo. Als een buitenlandse winkel dat logo voert, kun je er gewoon pinnen. Let op dat je pinpas is geactiveerd voor het buitenland. Neem hiervoor contact op met je bank. Let tevens ook op het opnamelimiet. Misschien is het verstandig om dit tijdens je vakantie aan te passen.

Gebruik je de bankpas in een land waar niet met de euro wordt betaald? Dan kost het geld om te pinnen of een bedrag op te nemen. Als je in een winkel betaalt met je betaalpas rekent je baank een opslag. Dit is een percentage van 0.5% tot 1,2% dat boven op de wisselkoers komt.

Souvenirs

Het is natuurlijk leuk en vaak lekker goedkoop om spullen uit het buitenland mee te nemen, kleding, sigaretten, parfum, goedkope merkkleding, in een land als Turkije bijvoorbeeld kunt u voor heel weinig geld van dit soort artikelen aanschaffen. Maar wat is er wel en wat is er niet toegestaan als u spullen wilt meenemen uit het buitenland? Kijk op de website van http://www.handbagageregels.nl/wat-mag-u-meenemen-uit-het-buitenland/ wat je niet mag meenemen als souvenirs en wat de boetes zijn.

Lokale gebruiken

Observeer en respecteer de normen en waarden van de lokale bevolking m.b.t. kleding en cultuur. Uiteraard is het jouw vakantie maar je bent te gast bij hen.

Een aantal tips om rekening te houden met lokale gebruiken:

1. Vraag altijd of je een foto mag maken van degene die je wilt fotograferen.
2. Afdingen is leuk, maar onthoud dat wat voor jezelf wellicht een klein bedrag kan zijn, voor de verkoper misschien van essentieel belang is. Ons advies: “Meet in the middle”.
3. Geef geen geld, cadeautjes aan bedelende kinderen: het geeft misschien een goed gevoel, maar we beseffen niet dat we hierdoor meewerken aan een wellicht veel groter probleem achter de schermen. Denk eens aan de ondersteuning van een lokaal goed doel of schooltje. Vaak hebben zij deze ondersteuning hard nodig.
4. Koop lokale producten en maak gebruik van lokaal aangeboden services: eet bijvoorbeeld in lokale bars of eetcafe’s. Vraag naar lokale excursies met lokale begeleiding: deze mensen beschikken tenslotte over de meeste kennis!